Ohnivé vepřové koleno
Ohnivé vepřové koleno
Vladka (12.3.2010 12:28:26)
Potřebujeme:
2 zadní vepřová kolena, 3 lžíce soli, 1 lžíce grilovacího koření, mletý pepř, 2 lžíce drceného kmínu, 3 celé paličky česneku, 2 kečupy podle chuti jemný, nebo ostrý /, půl lžičky chilli
Jak na to:
Omáčka na potírání kolen: dva kečupy smícháme s větší paličkou česneku a s kořením chilli.
Vepřová kolena očistíme, opereme a cele po obvodu nařízneme kůži na kostičky. Vložíme do pekáče, hodně osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Podlejeme vodou, pekáč přiklopíme poklicí a pečeme první hodinu příprava bude tentokrát trochu déle / v mírně vyhřáté troubě. Potom kolena v pekáči otočíme a opět potřeme kořením. Po té pečeme v mírně vyhřáté troubě opět hodinu. Po hodině pekáč odklopíme a kolena potřeme připravenou omáčkou. Dále již pečeme odkryté v teplejší trobě zese hodinu. Při pečení kolena poléváme výpekem. Při servírování je potřeme omáčkou a zdobíme křenem a podle vlastní fantazie.
Doba přípravy je 4 - 5 hodin, nemá se nic uspěchávat, výsledný efekt stojí za to.
Zpět na seznam témat