Úvod Úvodní stránka
O nás Prodejna Úvodní stránka Kontakt
Rozvoz zboží Jak nakupovat Autodoprava Přerov
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04
search
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04 top_bot05
todaysmenu

Palmový cukr 200g

welcome_left
Klikněte pro velký obrázek

Popis:

Palmový cukr je směs sacharidů získaná zahuštěním, odpařením a krystalizací sladké mízy mnoha tropických palem hlavně z rodů Arenga, Borassus, Caryota Cocos Corypha, Phoenix, Raphia.

Palmový cukr má velmi zvláštní aroma, které lehce připomíná karamel. Je méně sladký než cukr třtinový. Ve srovnání s řepným cukrem má méně kalorií. Palmový cukr na rozdíl od ostatních sladidel obsahuje vysoké množství vitamínu C a minerálů, zvláště draslíku, který má vliv na snižování krevního tlaku.

Z nutričního hlediska se jedná o velmi hodnotné sladidlo.

Použití: Palmový cukr se používá jako přírodní sladidlo jak v thajských, tak i v ostatních receptech z jihovýchodní Asie. Používejte ho do kari, indických a thajských omáček a nejrůznějších dezertů.

Recept:

Počet porcí:
4 porce
Ingredience:
500 g vepřového masa bez tuku, kůže a kostí,1 PL oleje (ne olivového), 5 PL palmového cukru, 2 KL rybí omáčky, nebo více podle chuti
Doporučená příloha:
Vařená rýže

Maso nakrájejte na malá sousta. V hrnci priveďte do varu vodu, nasypte do ní maso a blanšírujte 5 vteřin. Maso oceďte a nechte odkapat.Ve woku rozehřejte olej, dejte do něj palmový cukr a rybí omáčku. Míchejte až se cukr rozpustí a spojí se s rybí omáčkou na hustou omáčku. Do woku nasypte maso, promíchejte, teplotu snižte na co možná nejnižší. Vařte při této teplotě za občasného promíchání až cukr zkaramelizuje a maso je velmi měškké. To trvá asi 1 hodinu.

cena zboží
53,- Kč
přidat
welcome_right
welcome_bot
kosik_top
V košíku máte právě
0 položky(ek)
bod
Celková cena zboží:
0,- Kč
bod
Zobrazit obsah košíku
right_menu_bot

prihl_top
prihl_left_obsah
Jméno:
Heslo:
> Zapomenuté heslo
> Zaregistrovat
bod
prihl_bottom


border border