Popis:
Složení: koření /paprikový výtažek, E 160c, pepř, muškátový ořech/, polyfosfát E 450, stabilizátor E 316. Dávkování 6 g/na 1 kg díla.
U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.
Na výrobu 1kg jemných párků budeme potřebovat 0,7 kg proleželého hovězího masa, 0,3kg vepřového výřezu, 2dcl vody, kombi směs jemné párky a skopová střívka.
Hovězí maso i vepřový výřez každý zvlášť umeleme přes desku o průměru 2mm. Hovězí maso vymícháme s vodou, pak přidáme vepřový výřez, promícháme a přidáme v části vody rozmíchané koření jemné párky . Hmota má být jemná a pojivá. Ihned ji pak narážíme do skopových střívek. Párky ručně přetáčíme tak, aby měl celý párek v syrovém stavu hmotnost asi 100g. Zatočené párky zaštípneme, navlékneme na hole a vkládáme do vyhřáté udírny. Udíme při teplotě asi 60 stupňů do zalotohnědé barvy a potom je buď doudíme při 90 stupních asi hodinu a půl, nebo je dovařujeme při teplotě 70-75 stupňů 10-212 minut. Po uvaření je ochladíme ve studené vodě a zavěšené necháme mimo udírnu vychladit.
|