Popis:
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později jsi našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později se píše o paprice už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků.
Paprikové floky sušené jsou kousky sušených dužin plodů, které vytvářejí pikantní chuť, používájí se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodné k rybám a darům moře.ení používáme do polévek, omáček, různých zeleninových jídel atd.
Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodná k rybám a darům moře.
Floky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Sušené floky papriky jsou také vhodné do polévek, omáček, tak k přípravě různých zeleninových jídel. Paprikové floky necháme nabobtnat a dále používáme běžným způsobem. Paprika sesychá v poměru 1:5.
|