Popis:
Mletá červená paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodná k rybám a darům moře.
Paprikové plátky jsou drcené celé plody i s jadérky, které vytvářejí pikantní chuť, používájí se do mlýnků na pepř, gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodné k rybám a darům moře. Plátky se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořknou.
Sušené kostičky papriky vhodné do polévek, omáček, tak k přípravě různých zeleninových jídel. Kostky necháme nabobtnat a dále používáme běžným způsobem. Paprika sesychá v poměru 1:5.
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později jsi našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později se píše o paprice už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků.
|