Úvod Úvodní stránka
O nás Prodejna Úvodní stránka Kontakt
Rozvoz zboží Jak nakupovat Obchodní podmínky
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04
search
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04 top_bot05
todaysmenu

Paprika sladká klobásová 1000g G

welcome_left

Popis:

Tato klobásová paprika je speciálně vypěstovaná na přípravu klobásek,salámů a ostatních uzenin.samozřejmně se dá použít i do gulášků a jiných paprikových pokrmů jakožto omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodné k rybám a darům moře.

Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. V hodná k rybám a darům moře.

Paprika  se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.

Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později jsi našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později  se píše o paprice už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků.

Paprika (Capsicum) , je koření které se používá  i do směsí, např. kari, ostrost směsí závisí na přítomnosti pálivých paprik (a pepře), barevnost je rovněž dílem papriky. Směsí koření, ve které je velký podíl papriky pálivé je koření Blízkého východu baharat, nebo severoafrická směs berbera. Používá se do pikantních mexických a jiných omáček. Z extra pálivých paprik se vyrábí i tabasco.

cena zboží
298,- Kč
přidat
welcome_right
welcome_bot
kosik_top
V košíku máte právě
0 položky(ek)
bod
Celková cena zboží:
0,- Kč
bod
Zobrazit obsah košíku
right_menu_bot

prihl_top
prihl_left_obsah
Jméno:
Heslo:
> Zapomenuté heslo
> Zaregistrovat
bod
prihl_bottom


border border