Popis:
Gastro koření - pro velkoodběratele i ostatní, při objednávce v Gastro koření nad 1000 Kč poštovné. popř. doprava je zdarma.
Rozdrcené bobule černého pepře. Sklízí se před dozráním, kdy spodek hroznů začíná červenat, suší se na slunci, díky němuž ztvrdnou a zčernají. Je nejostřejší a nejpálivější z pepřů. Tento druh tropického koření je jeden z nejznámějších a také nejrozšířenějších. (Je známo skoro 1600 druhů pepře, ale jako koření se používá asi 6 druhů, které rostou zejména v jižní Asii.) V historii vaření jsou o pepři zmínky již v nejstarších písemných památkách staroindických. Staří Římané si pepř jako koření neobyčejně oblíbili a na hostinách boháčů nesmělo toto drahé koření nikdy chybět. I v nynější době si pepř udržuje prim na světovém trhu. Používá se pepř celý i mletý, pepř černý, bílý a zelený. Všechny pocházejí z jedné rostliny.
|