Úvod Úvodní stránka
O nás Prodejna Úvodní stránka Kontakt
Rozvoz zboží Jak nakupovat Autodoprava Přerov
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04
search
top_bot01 top_bot02 top_bot03 top_bot04 top_bot05
todaysmenu

Čubrica kořenící přípravek bez glutamátu 50g Mk

welcome_left
Klikněte pro velký obrázek

Popis:

Sůl max.(12%), saturejka, pískavice, chilli, směs přírodního koření v proměnlivých hmotnostních podílech

Tradiční kořenící směs balkánské kuchyně, která je vhodná především do mletých mas, dušené a zapečené zelenině, luštěnin, na vařený brambor, do slaných pomazánek a sýrů, polévek (čorba) a typických balkánských rožněných a pečených pokrmů (musaka, kebab, džuveč atd.) 

U nás nabízíme vždy čerstvé koření a kořenící směsi,nejlevnější koření a kořenící směsi,rychlé dodání.Všechno koření a kořenící směsi pro gastro účely ( restaurace , jídelny , řezníky a jiné zpracovatele...) nabalíme v požadovaném množství dle objednávek.

V současné době námi nabízená čubrica má minimální trvanlivost do 24.1.2019 nebo delší.

Špenátová dobrota

Ingredience

1 balíček listového těsta
2 balíčky mraženého špenátového protlaku
6-8 vajec
30-50 dkg tvrdého sýru (Eidam)
trochu smetany nebo mléka
hladkou mouku a tuk na přípravu jíšky
sůl a směs bulharského koření  čubrica
česnek dle chuti

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme dostatek jíšky na zahuštění špenátu .Klasickým způsobem připravíme hodně hustý špenát, který osolíme a okořeníme špetkou koření čubrica,přidáme česnek dle chuti a nakonec zjemníme trochou smetany nebo mléka. Hotovou špenátovou směs necháme vychladnout. Mezitím si rozehřejeme troubu a na pečícím papíře si rozválíme listové těsto (na velikost plechu). Papír i s těstem přeneseme do hlubšího plechu na pečení, okraje těsta by měly být trochu zvednuté, aby nám špenátová směs nepřetekla na plech.
Dále si v míse rozšleháme vejce, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný tvrdý sýr.
Vychladlý špenát rozprostřeme na listové těsto a celou plochu polijeme vaječnou směsí.
Necháme zapéct v předehřáté troubě tak dlouho až jsou všechny vrstvy dobře propečené a navrchu se vytvoří zlatá křupavá kůrčička.Mírně prochladlé nakrájíme na čtverce a můžeme konzumovat.
Špenátová dobrota se dá jíst i za studena, ale u nás doma se obyčejně sní ješte za tepla.Pokud vám ještě trochu zbude, dá se druhý den mírně nahřát v mikrovlnné troubě a chutná večeře je během pár minut na stole.



cena zboží
24,- Kč
přidat
welcome_right
welcome_bot
kosik_top
V košíku máte právě
0 položky(ek)
bod
Celková cena zboží:
0,- Kč
bod
Zobrazit obsah košíku
right_menu_bot

prihl_top
prihl_left_obsah
Jméno:
Heslo:
> Zapomenuté heslo
> Zaregistrovat
bod
prihl_bottom


border border